Gaustatoppen

Dronningen av Telemark med Norges videste utsyn byr på uendelig av muligheter, sommer som vinter.

Til fots, på ski eller med banen inne i fjellet.

I sommerhalvåret er stien fra Stavsro svært populær, her går du aldri helt alene. Men hva med å prøve en annen og litt hardere vri? Fra Selstali på østsiden kan man følge en fantastisk sti langs foten av fjellet gjennom Gausdalen, der man finner en av Norges høyestliggende barskoger, og bratt opp til toppen.
Eller hva med å starte helt nede på Rjukan og klyve rett opp? Dette er turen for de aller sprekeste og mest fjellvante. Her følger vi en umerket rute opp på eggen, og går hele traversen frem til tårnet.

Kontakt oss for guidede turer.

Om vinteren byr Gaustatoppen på mange muligheter. Trugetur, randotur eller slalomtur. Dette kan kombineres med en herlig dag i alpinanlegget på Gaustablikk. Vi kan gi deg de beste tips og råd!

Gjuvhovda

Norges fineste hengekøyetur?

Gjuvhovda har i de seneste år blitt mer og mer populær, og er et yndet sted for å ta det perfekte insta-bildet.
Helårs turen er enkel og passer for de aller fleste. 

Hos oss kan du låne hengekøye og truger for å nyte den fantastiske utsikten over Tinnsjøen og Gaustatoppen.

Rattkjelketur

Krossobanen ble skjenket Rjukans befolkning i 1928 fra Norsk Hydro. Nå kunne de enkelt komme seg opp til sola i vinterhalvåret.

"Tyttebæret" og "Blåbæret" frakter deg opp nær 900 meters høyde til Gvepseborg. Her ligger Hardangervidda foran dine føtter, med muligheter for både ski-, sykkel-, og fotturer. Restauranten på toppen serverer herlig mat og drikke med en fantastisk utsikt mot Rjukan og Gaustatoppen.

En morsom vinteraktivitet er å ta Krossobanen til topps, og kjøre rattkjelke ned via Ryesvei. Gjennom 19 hårnålssvinger og er denne bilfrie veien perfekt for fart og moro. Hos oss har vi utlån av rattkjelker. Ta med hele familien og finn igjen barnet i deg!

Bosnuten

Vår nærmeste nabo byr på unike opplevelser hele året. På toppturski, eller rando som mange kaller det, har denne toppen blitt mer og mer populær. I utgangspunktet en enkel tur, men en utsikt som tar pusten fra deg, og herlig offpiste-kjøring ned igjen. Mange velger også å gå på truger hit, noe du kan få låne hos oss.

Om sommeren går det en merket sti opp til toppen.
I vinter har vi guidede trugeturer hit for å nyte solnedgangen. Vi bruker hodelykt på returen. Hør med oss om tilgjengelighet.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram