• Opplevelser og aktiviteter
    på Skinnarbu

    BESTILL NÅ
  • Skinnarbu
    Nasjonalpark Hotell

    BESTILL NÅ

Fjellvåken II- Hardangervidda



Ta en sommertur med katamaranen og rutebåten M/B Fjellvåken II på Møsvatn 919 m.o.h. – en unik opplevelse!

Båten går i rute mellom Skinnarbu og Mogen i sommersesongen. Mogen Turisthytte er en populær innfallsport til fotturer fra hytte til hytte på Hardangervidda – villreinens rike, Nord-Europas største høgfjellsplatå og Norges største nasjonalpark.

Du kan også ta en dagstur fra Skinnarbu inn til Mogen med tradisjonsmiddag på Mogen Turisthytte, eller bli med på en tre timers guidet tur fra Skinnarbu til Hovdøya og vakre Møsstrond kirke.


Fiske

Skinnarbu har mange fine fiskevann som du kan fiske i. Ta turen innover mot Grasfjell eller ned i Møsvann. Skinnarbu er et attraktivt fiskeområde både sommer og vinter.
Kart og fiskekort får du kjøpt i resepsjonen. 

Noen regler for fiske:
All fiske er forbudt fra og med 15. september – 15. oktober.
Dette gjelder likevel ikke etter røye på de vanlige gyteplassene til røyen, når den ikke ligger nærmere elv eller bekkeos enn 50 meter.

Sykkel på Hardangervidda

En av Norges vakreste sykkelturer.
Sykkel på Hardangervidda, Norges største nasjonalpark, er kåret til en av landets vakreste sykkelturer! Skjerp sansene, nyt stillheten og la deg imponere av Hardangerviddas storslagne natur. Villrein, svartand, rype og fjellerke er bare noe av dyrelivet du kan se sykkelsetet om du er heldig.

Starten på turen er helt spesiell; Krossobanen frakter deg og sykkelen opp til startpunktet på Gvepseborg, 883 m.o.h. Ta deg tid til å besøke utsiktspunktet på øvre stasjon, før du tar fatt på sykkelturen. Her vil du se en fantastisk utsikt over Rjukan og Gaustatoppen.
Turene passer godt for familier.

Krossobanen

Krossobanen er Nord-Europas første kabelbane. Den ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, slik at de skulle kunne komme seg opp i sola i vinterhalvåret.

Nedre stasjon har stor parkeringsplass. Herfra frakter kabinvognene passasjerene opp i 886 m.o.h. Der er det en storslått utsikt over Rjukan, Gaustatoppen, Vemork og området for tungtvannssabotasjen. På toppen finner du Gvepseborg kafé, som serverer deilige retter i naturskjønne omgivelser. Herfra kan du også være med på tilrettelagte naturaktiviteter i nærområdet og på Hardangervidda.

Rjukan klatrepark

Med Norges råeste utsikt ønsker vi deg velkommen til Rjukan Klatrepark. I den aller vakreste delen av Telemark ligger Tinn Kommune, her finner du Rjukan Klatrepark.
Parken har en unik beliggenhet med panoramautsikt mot majestetiske Gaustatoppen, Sør Norges høyeste fjell. Allerede før du er inne i selve klatreparken, starter turen oppover med en helt spesiell attraksjon, Krossobanen. Nord Europas første kabelbane bygget i 1928.

I fantastiske omgivelser kan du utfordre deg i ulike klatrebaner. Du kan sjekke ut Sabotørløypa og de andre løypene eller bare kose deg i vakker natur. Uansett, her får du opplevelser du sent vil glemme. Rjukan Klatrepark er for store og små. Det er mestring, glede, spenning og sosialt samspill som gjelder uavhengig av erfaring.
Se mer her: www.rjukanklatrepark.no

Gaustabanen

Inne i selve Gaustatoppen finnes det en bane; Gaustabanen. På 15 minutter kan du bli fraktet opp til toppen av Gaustatoppen. Gaustabanen består av en batteridrevet vogn som først tar deg 860 meter innover i fjellet. Deretter går du over i en skinnegående pendelbane i skråsjakt 1040 meter opp til 1800 m.o.h. Du kommer ut på den såkalte Tuddalstippen. Denne taubanen har en stigning på 40 grader, og gjør det hele til en spektakulær tur.

Industriarbeidermuseum

Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie. Rjukanfossen ga grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911. Kraftstasjonen leverte strøm til Rjukan Salpeterfabrikker og fra 1929 til Hydrogenfabrikken på Vemork. Stasjonen har nå blitt et museum hvor man kan oppleve det fantastiske energieventyret og se utstillinger fra industriutviklingen i Norge og på Rjukan.

Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen av tungtvannet som ble produsert her. Utstillingen Atomkappløpet gir en spennende og innsiktsfull presentasjon av de fire tungtvannsaksjonene og de alliertes bestrebelser på å utvikle en atombombe.

Hardangervidda Nasjonalparksenter

Hardangervidda Nasjonalparksenter åpnet 14. august 2013 i nye lokaler med en interaktiv utstilling om natur og villrein.

Utstillingen har blitt svært godt mottatt og er blitt belønnet med 2 internasjonale priser. Den kan skilte med hele 22 interaktive installasjoner – alle på norsk og engelsk. Her er også en kinosal som viser kortfilmer av Arne Nærva. Du får også se en egen fransk grotte med redskaper laget av villreinbein for mer enn 17000 år siden i det sørlige Frankrike. I tillegg til dette er det mye annet interresant og spennende og få med seg – for både barn og voksne. Hardangervidda Nasjonalparksetner ligger tett ved Skinnarbu Nasjonaparkhotell, kun få meters gange.

Besøk websiden til Hardangervidda Nasjonalparksenter

Rauland Skisenter

Vi har nå et meget stort område å kjøre på ski. Du kan spenne på deg skiene ved bilen og ta tilbringerheisen opp i anlegget til Skikroa. Skisenteret har en høydeforskjell 830-1130m. (300m.) Stolheis 1 (Skisenter) er 1100m lang. Stolheis 2 (Holtardalen) er 1100m. Det er 26 nedfarter på til sammen 19 km. Lengste nedfart er på 2000m. Kapasiteten er på ca 8200 pers. pr. Time

Vierli Skisenter

Vierli Skisenter har fem skitrekk og 6575 meter med nedfarter som ligger over 1000 m.o.h. fordelt på 9 nedfarter. Vi tilbyr masser av hopp, big jumps, rails mm. Stor skiutleie samt skiskole. Vierli kjelketrekksenter er en av Norges største med over 100 kjelker og tre nedfarter – en aktivitet for hele familien!

Isfiske

Møsvatn har lange tradisjoner for isfiske. Vannet er stort og har utallige steder du kan fiske. Vi holder til ved «dammen» som er et av de lett tilgjengelige og mest fiskerike områdene på Møsvatn. Fisket flytter seg litt gjennom vinteren innenfor et område på ca 1 km. Møsvann er et oppdemmet vann og det må vises respekt for isforholdene.

Røye er den mest vanlige arten, men også ørret kan bite på kroken. Vanligvis fiskes det nede ved bunnen med røyeblink og maggot som agn. En liten balansepilk med opphengerfluer kan også brukes.

Vi samarbeider med Isfiskebua – se nettsiden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram